Pozor! Zahajujeme prázdninový režim. Objednávky budeme odesílat pondělí, středa a pátek (uzávěrka objednávek 9:00h). Děkujeme za pochopení. :)

Proč klintce rychle vypadávají řasy?

Každá stylistka se snaží odvést svoji práci na 100%, ale určitě každá známe..minimálně v začátcích své kariéry, že řasy nedrží podle našich ani klientčiných představ. Každá klientka touží mít řasy perfektně upravené a plné. Zkuste najít příčinu toho proč řasy nedrží.

Řekneme si pár důvodů, čím tato nepříjemná situace může vzniknou.

Řasy každého člověka procházejí svým životním cyklem individuální rychlostí, ale prodloužené řasy by měly vypadat úžasně po dobu minimálně 2 týdnů. (Tzn. klientka nemůže dojít po 1-2 týdnech kompletně bez řas).

Pozor! Na vině mohou být i různé nemoci, např. alopecie apod., hormonální změny...

Řasy vypadávají rychleji, ale na vině není růstový cyklus řas?

  • Špatná péče klientky
    - vždy musíme klientku poučit, jak pečovat o prodloužené řas před/po aplikaci a i během nošení řas. Jeden z mnoha problému jsou přípravky na bázi oleje , glykol apod.- jedná se o různé odličovací přípravky, mastné krémy apod. Dejte pozor i na sprchovaní řas horkou vodou, vystavení řas po aplikaci horkou párou, soláriem apod. Zkrátka je důležité nechat lepidlo správně vytvrdnout, aby se nepřetěžoval a nenarušoval spoj mezi umělou řasou a řasou přírodní. I to nejkvalitnější lepidlo je citlivé prvních pár hodin po aplikaci. Chraňte i před vodou a vlhkostí - nefunguje to tak, že řasu namočíte/vystavíte teplu a okamžitě spadne, naruší to spoj a během několika dní se bude uvolňovat víc a víc až nakonec upadne. 

    Klientka je nesmí odlupovat nehtama, ano, zní to hrozně, ale i tuto zkušenost ze salonu máme. Klientky mají tento zlozvyk např. když jsou ve stresu. 
    dále: - spaní na břiše, lepení trsů na umělé řasy, namáčení řas v moři/chloru, mnutí očí, během fénovaní vlasů nesmí klientka mířit horkým vzduchem na řasy a hlavně spoje. Dejte pozor i na umývaní vlasů, kdy například balzám obsahující nevhodné látky může stéct do očí a narušit spoje. 

    - Špatná aplikace
    Ačkoliv se to mnohým lidem nezdá, tak aplikace řas..správná aplikace řas je uměním dnešní doby, stylistka musí znát základní pravidla, jak řasy aplikovat, v jakém poštu na kterou řasu a jaké množství lepidla zvolit. Tyto chyby mohou dělat hlavně začátečníci:

    - Slepování řas dohromady - řasy slepené k sobě jsou velké zlo, které se nesmí stát - narušíte tak cyklus přírodního růstu řas. (Jedna řasa ze slepeného trsu vypadne a vytrhne i řasu, která mohla nadále růst svým tempem.

    - Nepřiměrená délka = zatížení řas - špatně zvolená délka je jasnou cestou do pekel, kdy umělá řasa bude přetěžovat řasu přírodní. Vyhněte se tomu a zvolte délku, kterou přírodní řasa unese, také si dejte pozor na počet vějířů a tloušťce umělé řasy na řasu přírodní. Pokud tento způsob budeme opakovat, docílíme tak klientky, která nebude mít už ani své přírodní řasy a může dojít k trvalému porušení.