Pozor! Zahajujeme prázdninový režim. Objednávky budeme odesílat pondělí, středa a pátek (uzávěrka objednávek 9:00h). Děkujeme za pochopení. :)

Hygiena pinzet

Kromě rukou stylistek jsou hlavním a nejdůležitějším nástrojem pro prodlužování řas pinzety. Používáme je v blízkosti očí klientky a právě proto je potřeba je udržovat v dokonalé čistotě, při používání dochází ke kontaktu s kůži klienta, spojivkou, slzami apod. 

Musíme zabránit přenosu bakterii a různých virů, které můžeme při nedostatečné hygieně přenést z klientky na klientku. Z toho důvodu čistíme a dezinfikujeme pinzetu před i po každé aplikaci!

Jak pinzety dezinfikovat? 

  1. Zaschlé kousky lepidla na pinzetě odstraňte za pomocí acetonu + další nečistoty na pinzetě - vypomoct si můžete i pinzetami.
  2. Opláchněte pinzety vodou.
  3. Důkladně vysušte pinzety papírovou utěrkou, zabráníte tak korozi.
  4. Namočte pinzetu na doporučenou dobu do tekutého dezinfekčního prostředku. Dodržujte pokyny výrobce pro použití produktu.
  5. Pro dokonalou sterilizaci dejte pinzety do UV sterilizátoru, který za pomocí vysoké teploty zničí viry i bakterie - proces trvá zhruba 6 minut. 
  6. Nyní jsou pinzety připraveny k použití, u poslední klientky vložte pinzety po sterilizaci do ochranného pouzdra nebo do nádoby, kde nebudou vystaveny různým vlivům okolí. 

Přípravek pro dezinfekci kosmetických nástrojů seženete kdekoliv na internetu i v lékárně

Tip:

  • Pořiďte si více párů pinzet a to i pro případ, že by jste pinzetu poškodili.
  • Pinzety udržujeme neustále v čistotě.

 1