Pozor! Zahajujeme prázdninový režim. Objednávky budeme odesílat pondělí, středa a pátek (uzávěrka objednávek 9:00h). Děkujeme za pochopení. :)

UV systém očima optika

Ohledně systému UV jsme se poradili se specialistou na oči - paní Mgr. Kateřinou Michnovou, majitelkou optiky DIAMOND OPTIC, s.r.o., která je také optimetristkou. Paní Kateřině jsme nesmírně vděční za její ochotu zkontrolovat naši UV lampu u nás ve studiu. Výsledný verdikt (laicky vyjádřeno) je následující: Klientky nemusí mít obavy o své oči, protože za předpokladu, že je oko zavřené, je UV světlo neškodné vzhledem k síle lampy a době působení.

Pro stylistku je také neškodné, pokud pod okem klientky není povrch, který by světlo odrážel. V případě, že je takový povrch přítomen, odrazí se světlo přímo do oka, a proto je vždy nejlepší zvolit matný povrch podložky pod očima.

Pro maximální ochranu se doporučují ochranné brýle. Pro stylistky s dioptriemi, jako jsem já, je nejlepší navštívit optiku a nechat si upravit dioptrické brýle a nechat přidat ochranu proti UV světlu.

Toto je něco, co mohou udělat i stylistky bez dioptrií - mohou si vybrat elegantní brýle, které mohou sloužit i jako módní doplněk, ale především jako efektivní obrana proti UV světlu.

Pokud ale světlo nemá odrazivou plochu, není čeho se bát. Platí pravidlo, že čím více světla je kolem(v místnosti), tím méně UV světla vnímáme. Naopak, čím tmavší je místnost, tím ostřejší bude UV světlo.

Pozor- neplést si modré světlo s UV světlem. 😊