Primer na řasy na koho ho (ne)používat?

Vítejte na blogu společnosti LB Ellie, vašeho společníka ve světě prodlužování a péče o řasy. Dnes se zaměříme na klíčovou složku každé kvalitní aplikace – na primer pro řasy. Primer je totiž základem pro dlouhotrvající efekt a zdravý vzhled prodloužených řas. Pojďme se společně podívat na složení tohoto produktu a jeho význam pro profesionální lash stylistky.
 mceclip0-21

 

 

 

 

 

 

 

 


Co je to primer na řasy a proč je důležitý?
 
Primer na řasy je přípravek, který se aplikuje na přirozené řasy před samotnou aplikací umělých řas. Jeho  účelem je odmastit přirozené řasy a zvýšit adhezi – přilnavost lepidla. Díky tomu jsou umělé řasy pevněji spojeny s přirozenými a drží déle. Kvalitní primer by měl také řasy chránit a připravit je na následnou manipulaci.
 

Složení primeru a jeho funkce

Primer obvykle obsahuje několik klíčových složek, jejichž úkolem je zajistit optimální přípravu řas pro aplikaci. Mezi běžné složky patří:

- PVP (Polyvinylpyrrolidon): Tato látka vytváří na řasách tenký film, který pomáhá lepidlu lépe přilnout a zároveň chrání řasy před vnějšími vlivy.

- Poly(akrylát): Zvyšuje viskozitu primeru, což usnadňuje jeho aplikaci a zlepšuje přilnavost lepidla.

- Ethylhexylglycerin: Tato složka působí jako zvlhčovač a zároveň jako konzervační látka, čímž pomáhá udržet produkt svěží a bez mikroorganismů.

- 2-fenoxyethanol (Phenoxyethanol): Konzervant, který brání růstu bakterií a plísní. V primeru na řasy má také   stabilizační funkci. 

Pozor na alkoholové složky s vysokým procentem!

Už se Vám stalo, že Vám primer čpěl do nosu? Některé primery mohou obsahovat alkoholové složky, které mají tendenci řasy vysušovat. Přestože jsou v kosmetických přípravcích používány v regulovaných a bezpečných koncentracích, je dobré být si vědom jejich přítomnosti. Phenoxyethanol, který je alkoholového typu, může v některých případech působit vysoušecí efekt, a proto je důležité sledovat jeho koncentraci v primeru.

Jak primer správně aplikovat?

Pro dosažení nejlepších výsledků je třeba primer aplikovat správně. Nanášejte malé množství přípravku na čisté a suché přirozené řasy(Pouze na plochu, kde lepíme, není nutné aplikovat primer až na špičky řas). Primer nechte krátce působit a poté přistupte k aplikaci umělých řas. Pamatujte, že přebytečné množství primeru může řasy zbytečně zatěžovat a ovlivnit kvalitu celkového výsledku.

A na koho neaplikovat primer? 

Primer na řasy by se neměl aplikovat na klientky, které mají extrémně suché nebo narušené řasy. Toto může být způsobeno různými faktory, jako je například časté používání elektrických řasenek, agresivní odličování očí, nevhodná kosmetika nebo zdravotní stav, který vede k oslabení a suchosti řas, jako jsou například některé kožní onemocnění nebo hormonální nerovnováha.

U takových klientek by aplikace primeru mohla zhoršit jejich stav, jelikož primer obvykle obsahuje látky, které řasy dehydratují a odmašťují, aby se zlepšila adheze lepidla. Pokud jsou řasy již předem suché a křehké, primer by je mohl dále oslabit a způsobit jejich lámání nebo vypadávání.

V případě, že lash stylistka identifikuje, že klientka má velmi suché nebo poškozené řasy, měla by s ní konzultovat alternativní metody přípravy řas, které nebudou řasy dále vysušovat. Mohlo by to zahrnovat použití jemnějších čisticích prostředků nebo vynechání primeru. Důležité je také poskytnout klientce doporučení pro domácí péči o řasy, aby se jejich stav postupně zlepšil.

Závěr
Správná aplikace primeru je nezbytným krokem pro dosažení profesionálního vzhledu prodloužených řas. V LB Ellie si zakládáme na poskytování produktů nejvyšší kvality, které jsou šetrné k přirozeným řasám a zároveň zajišťují dlouhodobou výdrž aplikace. Věříme, že tento článek vám pomohl lépe porozumět důležitosti primeru a jeho správnému výběru.

Navštivte náš e-shop a objevte širokou nabídku produktů pro prodlužování řas, které splní veškeré potřeby vašeho kosmetického salonu. A nezapomeňte sledovat náš blog pro další tipy a triky z oblasti lash stylingu!