Pozor! Zahajujeme prázdninový režim. Objednávky budeme odesílat pondělí, středa a pátek (uzávěrka objednávek 9:00h). Děkujeme za pochopení. :)

Alergie na prodloužené řasy

Bohužel je plno žen, které prodloužené řasy nesnesou, ale jsou i ženy které si postupnou alergii vybudují a to i po dlouholetém nošení. Alergie muže vzniknout i díky nesprávné aplikaci řas a použitím nekvalitních produktů. Ovlivňujícím faktorem jsou i hormonální změny, těhotenství apod.

Průběh alergie je individuální . U některých klientek začíná svěděním očí po prodloužení řas - po několika dnech zmizí. Při další aplikaci řas (doplnění) se alergie znovu projeví a to často ve větší míře. (Víčko klientce oteče)

Jak postupovat?

- Pokud má klientka oteklé oči, může postižené místo chladit studenými obklady.

- z naší zkušenosti byl skvělým pomocníkem Zyrtec, Xyzal, apod.

- existují i pomocné mastičky - pořadí Vám i v lékárně.

- v případě opravdu vážně alergické reakce vyhledejte lékařskou pomoc!

Jak se pokusit alergické reakci předejít?

- v případě, že má klientka aplikované řasy poprvé - doporučujeme udělat zkušební test snášenlivosti. Aplikujte klientce na každé oko přibližně 10 řas, většinou se alergická reakce projeví až druhy den ráno. Pokud klientka neoteče, můžete aplikovat nový set.

Problémy způsobují především výpary z lepidla, které při aplikaci unikají.

Dále muže být příčinou alkohol, který obsahuje primer. (Existují i primery bez alkoholu). Podráždit oči může i gelová podložka pod oči. ( Doporučujeme používat pásku Sensitive tape)